Параграф22 Daily

§22 Новини

Окръжен съд-Благоевград отхвърли иска на "Музикаутор" за авторски права над изпълнения на фестивала "Франкофоли"

Окръжен съд - Благоевград отхвърли иска на "Музикаутор" към Община Благоевград за заплащане на възнаграждение за авторски права за произведения, включени в репертоара на организацията, по време на фестивала "Франкофоли". Претенциите, предявени от "Музикаутор", касаят периода 17-18 юни 2016 г., съобщиха от общината.

Съдът прие, че по силата на сключен договор между Община Благоевград и френското дружество "Франкофоли", организацията и провеждането на музикалния фестивал е поета от френското дружество.

Делото приключи в полза на Община Благоевград, след като бе отчетен фактът, че дружеството "Франкофоли", а не Община Благоевград, се явява организатор на процесния музикален фестивал. Недоказано остана и твърдението, че "Музикаутор" има сключени договори, с които са му отстъпени правата върху музикалните произведения, изпълнени на фестивала. "Музикаутор" има право на възнаграждение само за използването на права върху музикални произведения, които са му отстъпени от авторите. В хода на делото такива не са установени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във