Параграф22 Daily

§22 Новини

Окръжна прокуратура - Пловдив задържа две лица за наркотици в кв. Столипиново в Пловдив

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Н.М., на 24 г. от Пловдив, за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение – престъпление по чл. 354а ал. 1 от Наказателния кодекс, и Р.И., на 20 г. от Пловдив, за държане на високорискови наркотични вещества – престъпление по чл. 354 а ал. 3 от Наказателния кодекс.

На 2 октомври 2015 г. Н.М. и Р.И. са задържани на ул. „Шумен“ в кв. Столипиново в гр. Пловдив при специализирана полицейска операция. В момента на задържането Н.М. е изхвърлил на улицата мъжка черна чанта. При извършения оглед от нея са иззети 39 броя найлонови пликчета, съдържащи зелена листна маса, 53 броя таблетки с жълтеникав цвят, 11 броя найлонови пликчета с бяло прахообразно вещество. При претърсване и изземване от постройки на ул. „Шумен“  са иззети още електронна везна, две найлонови пликчета със суха зелено-кафява листна маса, пари и др. Извършена е експертна справка, която установява, че в пликовете се съдържат  – марихуана с общо тегло около 14 грама, амфетамини с общо тегло 7,7 грама и метаамфетамини с общо тегло от 9,5 грама.

Н.М. и Р.И. са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Днес, 6 октомври 2015 г., Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в Окръжен съд-Пловдив за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във