Параграф22 Daily

§22 Новини

Окръжна прокуратура във Варна сключи споразумение за ефективна присъда за неправомерно теглене на пари от чужда банкова карта

Окръжна прокуратура във Варна сключи днес споразумение с 38-годишния Стойко Петров от Варна за извършеното от него престъпление по член 249, ал.1 във връзка с член 26 от Наказателния  кодекс – който използва платежен инструмент или данни от платежен инструмент без съгласието на титуляра се наказва с лишаване от свобода от две до осем години и с глоба до двойния размер на получената сума.

Със споразумението на Петров е наложена ефективна присъда от осем месеца затвор при първоначален строг режим. Изтеглените средства от двете кредитни карти на пострадалия Кирил К. от Добрич бяха възстановени с подписването на споразумението.

На 20 октомври 2012 год. Стойко Петров открадва от паркирания автомобил на пострадалия Кирил К. чанта с документи и кредитни карти. Само за половин час до блокирането на банковите карти 38-годишният подсъдим успява да изтегли от различни банкомати във Варна сумата от 4000 лева.   

Днес състав на Варненския окръжен съд одобри споразумението и прекрати образуваното наказателно дело от общ характер срещу Петров.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване

Facebook logo
Бъдете с нас и във