Параграф22 Daily

§22 Новини

ОС - Бургас съди управител на фирма за трудова злополука в Канално-помпената станция - Поморие

Окръжният съд в Бургас ще заседава от 10ч по делото за трудова злополука преди повече от 5 години в Канално-помпената станция на Поморие. Тогава загина работник, вследствие обгазяване.

Манол Загорчев е обвиняем като управител на фирмата, която извършва ремонтните дейности през лятото на 2012г. Тогава при ремонта нахлува вода от незатворен кран, с нея последва по необясними причини и обгазяване. Загива работникът Добрин Клинчаров.

Случаят припомня адвокатът на частния обвинител Златина Маркова. „Те са били екип от работници, но не мога да кажа точната бройка, защото е имало хора които са били извън тази канално-помпена станция  Тя е на две нива едното е под земята а другото е на кота нула. Те са слизали долу да правят заварки и да отливат фундамент Когато слиза един от работниците той припада, друг слиза да види какво става и той припада, и така няколко души последователно са припаднали  Повикана е Бърза помощ и са откарани в УМБАЛ-Бургас. В последствие на другия ден е настъпила и смъртта на Добрин Клинчаров, останалите са спасени и някои по-късно са изписани от болницата“, каза адвокат Маркова.

Искът е за обезщетение на стойност 100 хил лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във