Параграф22 Daily

§22 Новини

Осемгодишно дете намери 54 000 евро и ги върна

Осемгодишно дете намери 54 хиляди евро и ги върна на собственика им. То открило мъжката чанта до хотел във Велинград. В чантата имало лични документи на мъж и на жена, както и сумата от 54 хиляди евро, съобщи пловдивският сайт "Трафик Нюз".

Момченцето взело чантата и я занесло на майка си вкъщи. Жената видяла адреса на една от личните карти и отишла с детето да търси на кого са парите. Майката и детето издирили собствениците на парите и им ги предали. Като благодарност 8-годишното момче получило награда от 100 лева. Майката не иска да се шуми за случая и да се показва тя и детето й, защото не смята, че са направили нещо велико.

През октомври 2014 г. 79-годишната Стефана Петрова от град Кула, която живее с 250 лева на месец, намери 17 000 лева и ги върна. "Целува ми ръцете момчето. Парите са чужди, не мога да ги скрия. Бих умряла за един месец, ако ги скрия. 10 лева намерих и ги дадох на полицай”, категорична бе тогава пенсионерката.

Двама строителни работници - Петър Папазов и Ахмед Агов, преди няколко години намериха на булевард в Пловдив мъжка чанта с 4000 лева и я върнаха. Те получили по 100 лева от благодарния лекар, собственик на чантата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във