Параграф22 Daily

§22 Новини

Оставиха руснака с нарколабораторията под домашен арест

38-годишният руснак Дмитрий Стоянов, който беше арестуван за наркотици миналата седмица, е освободен от ареста, но остава под „домашен арест“. Това реши Районният съд в Хасково през почивните дни, съобщиха от държавното обвинение, откъдето поискаха постоянен арест за обвиняемия.

Временно пребиваващият в България чужденец беше арестуван за държане на наркотици в сряда. В квартирата му на ул. „Оборище“ в Хасково бяха открити и иззети различни вещества, използвани за производство на наркотици – дестилирана вода, противогази, натриева основа, везни, котлони, фосфор, 36 литра друг разтвор, стъклена купа с остатъчно вещество, реагиращо на метамфетамин, и 20 стъклени епруветки с различна вместимост.

Установено е, че жилището било оборудвано като лаборатория за производство за синтетични наркотични вещества. Същия ден при проверка в лек автомобил Ауди А6, управляван от Дмитрий, са открити и две топчета метаамфетамин.

Мярката на руснака може да бъде протестирана пред Окръжния съд в Хасково утре. До момента Стоянов е осъждан многократно, включително и за държане на наркотични вещества, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок за предходно осъждане.

Facebook logo
Бъдете с нас и във