Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдиха едного, нанесал телесна повреда на полицай

С присъда на СРС по внесен от СРП обвинителен акт, Антонио Ников е осъден за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 2, пр. 4, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1, вр. чл. 93, т. 1, б. „А“ НК.

За времето от 19.00 ч. на 13.05.15 г. до 07.00 ч. на 14.05.15 г., свидетелите Г. и П. – служители на 07 РУ СДВР, осъществявали служебните си задължения, свързани с опазване на обществения ред. На 14.05.2015 г., около 01.45 ч., в гр. София, на бул. „Йордан Йосифов” те спрели за полицейска проверка автомобил, управляван от обвиняемия Ников, в който се намирали свидетелите М., К. и Я. Служителите на МВР поискали документите на водача на автомобила, заедно с личните карти на пътниците - за проверка. Обвиняемият Ников предоставил исканите документи, но без този, удостоверяващ застраховка на автомобила „гражданска отговорност“. При отправена покана към него да го предостави, обвиняемият Ников заявил, че „сме в Европейски съюз“ и „такова нещо не му трябва“. Поради това, на Ников бил  съставен акт за административно нарушение.

Докато свидетелят Г. разяснявал на обвиняемия съдържанието на акта, Ников се пресегнал към вътрешността на полицейския автомобил, взел си документите и побягнал. Г. разпоредил на обвиняемия Ников да спре, но той не се подчинил, поради което Г. го застигнал и задържал с ръце. В този момент Ников ухапал трети и четвърти пръст на дясната ръка на Г., като по този начин му причинил разкъсно контузна рана в тази област, както и оток и кръвонасядания по гръбната повърхност на трети и четвърти пръст на дясна ръка.

По случая е било образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на СРП, а след приключване на разследването е изготвен и внесен в съда обвинителен акт.

С присъда на СРС, на Ников е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, изпълнението на което е отложено за срок от четири години.

Facebook logo
Бъдете с нас и във