Параграф22 Daily

§22 Новини

Осъдителна присъда за жена, осъществявала нерегламентирано видеонаблюдение в плевенска поликлиника

По протест на Районна прокуратура – Плевен, поддържан Окръжна прокуратура – Плевен, съдът отмени постановена оправдателната присъда на Снежанка Д. за нерегламентирано видеонаблюдение. Тя е призната за виновна за престъпление по чл. 339а, ал.1, предл.2 от НК и е осъдена на една година лишаване от свобода, изпълнението на което е отложено с три години изпитателен срок.

В периода от 19.04.2010 г. до 30.04.2010 г., без надлежно разрешение, което се изисква по закон – чл. 32, ал. 2 от Конституцията на Република България, Снежанка Д. е използвала специални технически средства – 2 видеокамери, ведно с микрофони, всички камуфлирани в корпуси на пасивни инфрачервени детектори за движение, монтирани в два кабинета на ДКЦ – 2 в гр. Плевен и компютърна конфигурация, предназначени за негласно събиране на информация.

От събраните доказателства е установено, че в посочения по-горе период подсъдимата работила като главен счетоводител в лечебното заведение и по нейно нареждане в два от лекарските кабинети, без знанието на лекарите били монтирани видео камери и микрофони, замаскирани като датчици за движение. Така монтираните устройства били свързани със съответната компютърна конфигурация. Целта на подсъдимата била чрез поставените камери да следи действията на медицинския персонал в двата кабинета, без наблюдаваните от нея лица да знаят за това, като придобитата информация да използва за свои цели.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Върховен касационен съд на Република България.

Четете още

Банкеръ Weekly

Преметнаха ни с поръчки за 2 милиарда

В четирите работни дни преди 15 април чиновниците са успели да пуснат 1476 конкурса и още 714 публични покани
Докато премиерът Бойко Борисов спираше поръчки с обяснението, че е по-добре да се пуснат пак, когато влязат в сила новите, по-прозрачни и добри правила, подчинените му... Още »
Банкеръ Weekly

Смазващи критики от Брюксел за Борисов

Но най-неприятното е, че България, видите ли била изпълнила само една от петте препоръки за реформи, които ни даде преди година ЕК. Още »
Банкеръ Weekly

Испански "инвеститори" завещаха 15 млн. дългове на "Уникредит Булбанк"

Местни играчи от политическия „елит“ у нас са свързани със заверата Столичната община и "Уникредит Булбанк" ще се разминат с вземанията си
... Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във