Параграф22 Daily

§22 Новини

От град на милионерите Петрич става град на фалитите: Банка продава етаж от къщата на виден бизнесмен

Съдия изпълнител обяви на търг етаж от луксозната къща на известния петрички бизнесмен, първият собственик на дърводелски цех в града Тильо Димитров, домът е съсобственост на съпругата му и дъщерята Доника, учителка по английски език в Петрич.

Луксозният дом ще бъде продаден на търг с първоначална цена, от която да тръгне наддаването 48 000 лева. Това е поредната собственост на фамилията. Преди време на тезгяха на съдия изпълнител бе изложен и дърводелският цех на Димитров. В разгара на кризата поръчките му спрели, имали дългове към банкова институция и така тръгна крахът им. Банките са безмилостни при събиране на дълговете си и Димитрови не са единствените петричани, загубили имоти след взети кредити за бизнеса си.

Масови фалити и разпродажби бележат последните две години. Градът известен с много си милионери вече е познат като града с най-много фалирали милионери. Припомняме старата слава на "Силвия Ком ", фирма, която се занимава с търговия с метали и се управляваше успешно години наред от бизнесмена В. Парапунов също бере ядове с банкови институции, които продават нон стоп имуществото на фирмата.

Живко Фашиста загуби всичко до най-малкия детайл от бизнеса си и попадна в ръцете на съдия изпълнител. Още десетки милионери и успешни бизнесмени загуби собствеността си, заради непогасявани кредити. Ситуацията е същата и в другите градове на Пиринско, многократно съобщаваме, че в Банско се продават цели хотели, в Сандански един подир друг "издъхват" притиснати от кризата в бизнеса. Според познавачи ситуацията е тежка и скоро бизнесът в региона няма да се съвземе.

Четете още

Банкеръ Daily

Държавата на убийствената истина

Шефът на митниците Ваньо Танов си отиде при съмнителни обстоятелства подобно на Мишо Бирата. Още »
Банкеръ Weekly

Отмъщението "Агромах"

Започва ли истинската война на титаните, или за пореден път ставаме свидетели на режисиран спектакъл, в който първите мъже в държавата (омазани в маслото на... Още »
Параграф22 Daily

Юрист постави на място разгащил се частен съд, надул стар дълг осем пъти

Колекторска фирма не успяла да ощави длъжник, само защото е действащ юрист Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във