Параграф22 Daily

§22 Новини

Отчитат много добра работа на РП - Разлог за 2017 г.

Много добра работа на Районна прокуратура Разлог за 2017- та година сочи отчетът на съдебното звено. Районният прокурор Ружена Кондева Елчинова съобщи, че процентът на внесените дела спрямо общо решените дела се е повишил в сравнение с предходните две години, повече са и внесените в съда дела. Районна прокуратура Разлог отчита  по-малко оправдателни присъди в сравнение с минали години, намалява и броя на прекратените наказателни производства.През 2017- та година са регистрирани по-малко престъпления срещу транспорта, информира още районният прокурор на Разлог. Шофьорите стават малко по-дисциплинирани що се отнася до употреба на алкохол и наркотични вещества по време на път. По-малък е броя на водачите на МПС, които шофират под влияние на алкохол, наркотици, или карат нерегистрирани МПС.  Прокуратурата в Разлог отчита   повече внесени дела за престъпления срещу собствеността, което се дължи на по-добрата разкриваемост от страна на полицията,  повече престъпления като кражби и присвоявания се разкриват и внасят в съда, сочи Радио-Благоевград.

И този зимен сезон съществува порочна практика за гастролиращи престъпни групи, които извършват кражби на вещи ,автомобили на територията на Банско, и туристическата зона край Разлог.

За този зимен сезон има регистрирани кражби на няколко луксозни автомобили, показателно е, и че има регистрирано увеличение на броя на домовите кражби в Банско, съобщават от районна прокуратура Разлог. Ако досега жертви на крадците бяха туристи или гости в хотели, тази година крадците влизат и в домовете на частни лица в Банско. На този етап няма събрани данни за извършителите, предполага се, че са т.н. „гастрольори“, които обичайно преминават през зимните курорти, и морето през лятото.

Районна прокуратура Разлог и органите на МВР работят активно и в непрекъснат процес за разкриване и установяване на крадците.

Facebook logo
Бъдете с нас и във