Параграф22 Daily

§22 Новини

Отговорността за непроверените пътници на летището е на МВР

„Отговорността за това, което се случи на летището е изцяло на МВР, на „Гранична полиция”, каза вътрешният министър Валентин Радев във връзка със случая на Летище София, при който пътници не бяха преминали граничен контрол. Проверката по случая продължава. Има дисциплинарно производство, от което се чакат резултатите, сочи Нова Тв .

“Служителите, които са виновни или които имат отношение към конкретния случай, са отстранени. Проведени са беседи с всички останали служители”, каза главен комисар Светлан Кичиков, директор на Главна дирекция "Гранична полиция". Той беше категоричен, че няма други такива констатирани случаи. „За мен това е едно грубо нарушаване на служебната дисциплина и на инструкцията, която регламентира действията на граничните полицаи, за което естествено ще бъдат взети най-строги мерки. На тези хора им е гласувано доверие и те трябва да го оправдават”, заяви Кичиков.

Разпоредена е вътрешна проверка, започнато е дисциплинарно производство спрямо 13 служители, включително и ръководителите на смяна. Те ще бъдат отстранени от работа и на тяхно място ще работят подготвени екипи от Бургас и Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във