Параграф22 Daily

§22 Новини

Откраднатото от Ставри Калинов - за стотици хиляди левове

Обраха ателието на Ставри Калинов. То се намира в кв. „Кремиковци” в София. Откраднати са статуетки, метални заготовки и машини за хиляди левове. Крадците влезли през малък прозорец. „Откраднали са стотици статуетки. Аз не мога да кажа колко са били. Бяха много. Телевизора са откраднали, печки и какво ли не. Картините не са ги откраднали, защото с тях ще ги хванат, но метала го топят”, обясни художникът пред „Здравей, България” по NOVA. Всичко струва стотици хиляди левове.

Калинов имал намерение да премести ателието. За кражбата е разбрал вчера. „Това е творческа работа, това е занаятчийска работа – да се отлее, да се шлайфа, да се полира, да се патинира – много сложно нещо. Само в ателието съм работил 25 години. Всичко, което съм изкарал съм вложил в занаята си, на семейството ми почти нищо не съм дал”, обясни той.

Според него от всичко откраднато крадците могат да вземат хиляди левове. „Големите престъпници са тези, които са ги купили", каза Ставри Калинов. Самият той е разбит от кражбата, не я е очаквал.

Facebook logo
Бъдете с нас и във