Параграф22 Daily

§22 Новини

Откритото момиче в Добрич било дрогирано и малтретирано

Откритото 18-годишно момиче, отвлечено от мъж в Добрич, е било малтретирано. Това стана ясно от думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова пред NOVA. Момичето, обявено в началото на месеца първоначално за местно, а впоследствие и за национално издирване, е открито във вторник при проверка в дома на 32-годишен мъж от Добрич. Той е арестуван, повдигнати са му обвинения за държане на наркотични вещества и за противозаконно лишаване от свобода по начин, особено мъчителен за пострадалата и с опасност за нейното здраве. Момичето е в добричката болница, като физическото му състояние се е подобрило.

По сигнал на гражданин на 24 юли е извършено претърсване в дома на родителите на задържания, където е открито малко количество наркотични вещества. След това е претърсен и неговият дом в Добрич, където е открито момичето в безпомощно състояние. Момичето е разказало пред разследващите, че е било държано против волята си в дома на задържания, било е дрогирано и жестоко малтретирано – има външни следи от нараняване, както и от загасяне на цигара по лицето ѝ, каза говорителят на главния прокурор пред Фокус.

Момичето е откарано в добричката болница. То било в шок, но вече е адекватно и контактно, разказа зам.-директорът на добричката болница д-р Бисер Ботев пред NOVA. Лекарите са успели да стабилизират състоянието му. "Виктория вече изглежда много по-различно от това, което аз видях при нейното приемане. Тя беше стресирана, била е малтретирана. Това не може да бъде описано с думи. 21 години работя като лекар, това не бях го виждал досега", каза докторът, като обясни, че вече няма нужда от кръводаряване. Проблемът вече не е толкова физически, колкото психически, лечението там ще бъде дълго и трудно, смята той.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи вида на нараняванията на девойката, което може да доведе и до повдигане на още едно обвинение за мъжа - за причиняване на телесна повреда, каза Арнаудова пред Фокус.

Мотивите на похитителя за отвличането не са ясни. Той е криминално проявен, осъждан е три пъти за държане на наркотици в малки количества, като и в момента има досъдебни производства за държане на наркотици.

Facebook logo
Бъдете с нас и във