Параграф22 Daily

§22 Новини

Парламентът повиши заплатите на членовете на ВСС

С 81 гласа „за”, 11 – "против" и 18 – „въздържал се”, парламентът гласува на второ четене промени в Закона за съдебната власт, с които повиши възнагражденията на членовете на Висшия съдебен съвет и ги изравни с тези на главния прокурор и председателите на Върховния административен съд и Върховния касационен съд . Освен това, на изборните членове на Съвета ще бъдат изплащани средства за облекло в размер на две средномесечни заплати на заетите лица в бюджетната сфера, а редовният им платен годишен отпуск ще бъде в размер на 30 работни дни. Изборните членове на ВСС няма да получават допълнителни възнаграждения за работата си в отделните комисии към Съвета.

Промените бяха подкрепени от ГЕРБ, БСП, Патриотичния фронт, ДПС и други формации.

Според Атанас Атанасов от ДСБ това ще повиши разходите за възнаграждения с 250 000 лв. на година. Това означава, че членовете на ВСС ще взимат средно с около 950 лв. повече на месец. Мартин Димитров и Петър Славов от опозиционното крило на Реформаторския блок изтъкнаха, че не е редно членовете на ВСС да взимат колкото” тримата големи” в съдебната система. Последните освен членове на ВСС, управляват важни съдебни структури, изтъкнаха депутатите.

Четете още

Параграф22 Daily

Съобщение на Главна прокуратура

Това е една малка, мръсна истина, която съществува към днешния момент в прокуратурата“. Още »
Параграф22 Daily

Трета осъдителна присъда срещу частен съдебен изпълнител за престъпления по служба, от които са настъпили значителни вредни последици

С третата присъда за престъпление по служба, произнесена вчера от Варненския окръжен съд, от което са настъпили значителни вредни последици, извършено от Мавров като... Още »
Параграф22 Daily

Осъдителна присъда срещу действащ адвокат за измама и за обсебване на парична сума

С присъдата й е определено наказание – шест месеца лишаване от свобода условно, което на основание чл.66 ал.1 от Наказателния кодекс е отложено с изпитателен срок от... Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във