Параграф22 Daily

§22 Новини

Пародия: Главна прокуратура се хвали с осъден крадец, свил дървена врата за 40 лв

Районен съд – гр. Плевен одобри постигнато от Районна прокуратура – гр. Плевен споразумение с което Иван И. от гр. Тръстеник е осъден на наказание 5/пет/ месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване.

Иван И. се признава за виновен за това, че на 13.03.2016г. в землището на гр. Тръстеник, при условията на опасен рецидив и чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил отнел чужди движими вещи – 1бр. дървена врата на стойност 40 лева от владението на Борис Д. без негово съгласие с намерение противозаконно я присвои – престъпление по чл. 196, ал.1, т.2, вр. чл. 195, ал.1, т.4, вр., вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 29, ал., б. „а“ и „б“ от НК.

Досъдебното производство е било образувано след подаден сигнал от свидетел – очевидец, който непосредствено е наблюдавал как подсъдимият е демонтирал вратата, предмет на престъплението от масивна сграда в землището на гр. Тръстеник. След бързата реакция на служителите на РУП – гр. Долна Митрополия извършителят е бил задържан. Незабавно е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – гр. Плевен и е образувано Бързо производство. Предвид многократните осъждания на Иван И. и трайно утвърдените у него пристъпни навици, той е задържан под стража за срок до 72 часа и е изготвено искане до Районен съд за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Искането е било уважено от страна на Районен съд – гр. Плевен.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда от датата, на която е одобрено от съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във