Параграф22 Daily

§22 Новини

Павел Колев: Божков даде три милиона лева за спешно покриване на задължения на Левски общо 32 млн. лева

Васил Божков е платил повече от 3 милиона лева в последните 10 дни, за да погаси част от задълженията на Левски. Това съобщи изпълнителният директор на клуба Павел Колев. Той за пореден път потвърди, че натрупаните дългове са малко над 32 милиона лева. Левски има срок до 5 март, за да изпрати документи в УЕФА, с които да докаже погасяването на част от задълженията. Павел Колев обаче обяви, че лицензът на „сините” не е застрашен, сочи Спортал.

„Одитът показва дългове малко над 32 милиона лева. Натрупани са с лекота, с некомпетентно управление, харчени са пари погрешно, с меко казано странни решения. Давани са големи заплати на чуждестранни играчи, звезди, които обаче не са звезди, според мен се касае за некомпетентност. Има различни счетоводни техники, през последните 2-2,5 години има неплащани данъци към държавата. Давани са заеми и сега клубът дължи. Не съм видял схема за източване на клуба, ако има нещо такова, то е направено много елегантно, че не мога да го видя”, сподели Павел Колев в сутрешния блок на bTV.

Относно досегашното управление на Левски настоящият изпълнителен директор коментира: „Опитал е да се конкурира с Лудогорец, привличайки звезди, опитал е да завърши добродетелен кръг, да се привлекат и феновете, но за съжаление, това не се е получило. Това, което трябва да се направи е много тежък оздравителен процес. Левски е клуб с традиции, който трябва да се бори за отличия и нямаме право да се откажем от битката за титла, купа или добро представяне в Европа. >Лицензът не е заплашен под никаква форма, има срок до 5 март, когато трябва да изпратим заверени документи с платени суми. Голяма част от тези средства, които УЕФА смята за дължими вече са платени и то от Васил Божков, няколко милиона, малко повече от 3 милиона за последните 10 дни. УЕФА не допуска задължения към държавата под никаква форма.

Аз запазвам много приятели в БФС. Да се ръководи БФС не е никак лесна задача и Борислав Михайлов не се справя никак зле. Аз съм чувал, че се действа пристрастно към Лудогорец, сега изведнъж към Левски. Работата на БФС, като регулатор, е свързана с това да концентрира доста емоции и страсти, с изключение на няколко решения, федерацията се опитва да бъде безпристрастна”, сподели още Павел Колев. Ще се върне ли Наско Сираков в Левски? Нямам такава информация. От мен, ако зависи, аз бих го поканил с най-голямо удоволствие, тъй като според мен Наско Сираков е един от хората, които изключително много разбират от футбол. Ние си говорим непрекъснато, но той има други проекти в момента.  Ако се стигне до водене на някакви разговори за завръщането му в Левски, няма да ги водя аз, защото имам пристрастия. Аз бих работил с него с най-голямо удоволствие.

През последните 25-30 години Наско Сираков е един от най-успелите футболни ръководители на позицията изпълнителен директор. В разговорите, които съм имал с него, той смята, че е надрастнал тази позиция. Затова, ако заеме някакъв пост във футбола, той би бил нещо като президент. Това е най-логичното, но всички разговори, които сме имали са били изцяло на приятелска основа и никога не е ставало дума за сериозни предложения", сподели Колев.

"Титлата? Надявам се догодина да сме шампиони. Не сме се отказали и този сезон, но изоставаме сериозно и ще ни бъде трудно. Валери Божинов промени обстановката в съблекалнята, като вдигна настроението. Важно е това настроение да се прехърли и на терена под формата на победи. Обсъждали сме и темата с козирката. Мисля, че ще ни трябва поне година, година и половина, трябва да се борим за оцеляването на Левски, после ще мислим за козирката на стадиона”, завърши Колев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във