Параграф22 Daily

§22 Новини

Павел Попандов в разпра със столичната "Топлофикация" заради 10 лева

"Получих изравнителна сметка от "Топлофикация", че ми дължат пари. Отидох, но ми казаха, че не те, а аз им дължа пари. Сметката беше 10 лв., платих, за да не се занимавам. В това време там имаше опашки, хората припадаха", разказа актьорът Павел Попандов в студиото на bTV. Той написал и писмо до телевизията заради абсурдите със сметката си за парно.

"Като разбраха, че ще идвам в телевизията, всякакви хора взеха да ми звънят по телефона и да ме молят да питам и за техните сметки. Например не живеят в апартамента, имат 0 лв. за топла вода, но им е начислена лихва за нещо, което не са ползвали.

В тази държава можеш да се разведеш, да смениш името си, но "Топлофикация" остава вечно с теб. Ще ми кажат: "Продай си апартамента, като не искаш да си плащаш. Но той е купен с труда на родителите ми, това означава да продам спомените си. И като го продам, ще внеса парите в КТБ, тя ще фалира и всички ще бъдат доволни."

В предаването по телефона се включи пиарът на "Топлофикация" Елизабет Павлова. Тя обясни, че сметката не е от "Топлофикация", а от топлинния счетоводител, изравнителните сметки са на целия блок и все още са прогнозни. "Нямате изравнителна сметка към момента, ще можете да получите такава към 17 септември, когато топлинният счетоводител ги внесе в "Топлофикация" - са нейните думи.

Попандов обаче смята, че не може да отговаря за сметките на съседите си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във