Параграф22 Daily

§22 Новини

Пет коли горяха тази нощ в район "Южен" на Пловдив

Автомобилите са запалени около 3 часа след полунощ на малък паркинг пред блока на  бул. „Александър Стамболийски“ 75.  Първи пламъците са видели съседи и един от собствениците на пламналите коли.  По техни разкази малко преди това се е чула шумна глъчка, след това трясък от счупване на стъклата и силен гръм, последван от огромно огнено кълбо, съобщава Радио-Пловдив.

Опожарените автомобили са били паркирани близко и срещуположно един на друг в тясно пространство, което е причина четири от тях да пламнат последователно. Палежът е безспорно умишлен, каза един от пострадалите, чийто „Опел“ е изгорял отзад.

Другите са  “Пежо”, тип „баничарка“,  “Фолксваген”, и “Мазда”. Последната кола е най-леко засегната – само с разтопен от топлината заден ляв фар. Останалите две са изгорели напълно. Най-вероятно първо е запалена „баничарката“, като предварителния оглед подсказва, че тя със сигурност е била обилно полята със запалителна течност.

До пристигането на пожарникарите, огънят е обхванал четирите автомобила. Три пожарни  са гасили бедствието, потушавайки го достатъчно бързо за да попречат то да опустоши останалите паркирани коли, разказаха очевидци.

Съседите недоумяват за станалото, защото по думите им няма видима причина за покушението, понеже пострадалите собственици са съвсем обикновени хора от този и близкия до него блок. Никой от тях няма допир с криминални среди или да е бизнесмен, комуто да отмъщават за нещо, разказаха живеещите в блока.  Според един от тях, престъплението е съвсем целенасочено, но вероятно е дело на пияни злосторници или наркомани.

Никоя от колите няма автокаско и щетите остават изцяло за стопаните им, коментира един от тях.

Образувано е досъдебно производство и се разследват причините за палежа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във