Параграф22 Daily

§22 Новини

Пишат законопроект за криминализиране на кражбата на вода

Във ”Филиповци” кражбите на вода на годишна база са 1,2 милиона куб. метра, каза Юлиан Ангелов. Общинските съветници и депутати на ВМРО подготвят законопроект за криминализиране на незаконното присъединяване към ВиК мрежата и кражбата на вода. Това съобщи на пресконференция в централата на партията депутатът Юлиан Ангелов.

ВМРО е направило проучване за кражбите на вода в два софийски района - "Факултета" и "Филиповци", каза общинският съветник Карлос Контрера. Във "Филиповци" кражбите на вода на годишна база са 1,2 милиона куб. метра, а редовните абонати са трима, при това те не са физически лица, отбеляза той. По думите му във "Факултета" кражбите са в размер на 2,28 млн. куб метра вода, в квартала под три процента от населението заплаща консумираната вода. "На година тези две гета крадат вода за около 5 млн. лв.", каза Контрера.

Патриотите ще настояват за среща с ръководството на "Софийска вода" за приемане на мерки за прекратяване на кражбите на вода в гетата, каза евродепутатът Ангел Джамбазки. По политически причини досега са пропаднали опитите във "Филиповци" да се спира водата, посочи още той.

От ВМРО обясниха, че ще продължат да работят и по премахването на незаконни постройки, защото те са една от причините за увеличения размер на кражби от вода.

Facebook logo
Бъдете с нас и във