Параграф22 Daily

§22 Новини

Пловдивският ОбС разкри измама, маскирана като благотворителна кауза

Пловдивският ОбС  отказа да  предостави многофункционалната спортна зала Колодрума за благотворителен концерт на 19 октомври заради измама. С 34 гласа „за”, само 2 „против” и 5 „въздържал се” съветниците  отхвърлиха искането на Сдружение  „Всички заедно за една кауза”, внесено от колегата им Айри Мурад.  Аргументите за отказа обяви съветник номер 1 Савина Петкова, според която поставените под документа печати не съответстват на институционалната подкрепа на събитието в помощ на болни деца и закупуване на медицинска апаратура.

Петкова уточни, че  в направеното предложение се твърди, че благотворителната инициатива се осъществява под патронажа на председателя на НС Цвета Караянчева и с подкрепата на генералния  представител на българската мисия на ЮНЕСКО . Поставените печати в приложените документи обаче  са на студентска организация за образователен обмен от Благоевград АИЕСЕК и на Българо-виетнамска промишлена палата.

Документът, представляващ подкрепата на ЮНЕСКО носи парафа на Венцеслав Манчовски, за когото проверката е установила впоследствие, че е  заемал  за кратко време позицията „секретар” и „сътрудник” още през 2016 г.  След отказа на местния парламент да утвърди предложението, вносителят Айри Мурад заяви, че съжалява, че е подведен и не е проверил истинността на фактите.

Междувременно в кулоарите за ОбС  представителите на Сдружението Теофил Кирилов и Илия Ангелов  заявиха, че са научили за измамата в „последния момент” и затова не са оттеглили искането си. Те не отрекоха, че до този момент в мрежата на ИВЕНТИМ са продадени около 2 000 билета на цени от 10 и 20 лв и че сред цитираните участници в събитието е певицата Николина Чакардъкова с цитиран хонорар около 15 000 лв, без самата тя да е поемала подобен ангажимент.

Facebook logo
Бъдете с нас и във