Параграф22 Weekly

§22 Новини

Почти милион контрабандни цигари хванаха в Русе

Точно 999 200 къса цигари без акцизен бандерол, са били задържани при операция в Русе, съобщиха от ОД МВР - Русе. След получен сигнал в Регионална дирекция „Гранична полиция” - Русе на 7 февруари за предстояща контрабанда на акцизни стоки, в 21:00 часа, със заповед на директора на Регионална дирекция „Гранична полиция” - Русе е сформирана мобилна група за контрол и наблюдение в която участват служители от Регионална дирекция „Гранична полиция” - Русе и Териториално митническо управление – Русе.


В резултат от проведените оперативно издирвателни мероприятия, в 23:30 часа на входа на гр. Русе - в посока от гр. София са установени гръцки автобус “MAN” и български лек автомобил-джип “HUNDAI”. След оперативно издирвателни дейности, превозните средства са локализирани в складова база в гр. Русе, кв. Средна кула, местност “Трите гълъба”, където са проверени. Установено е, че в товарното и пътническото отделение на автобуса се превозват 999 200 къса цигари, без акцизен бандерол.


В автобуса, съпричастни към престъплението, са установени две лица – един гръцки гражданин и един грузински граждани. В складовото помещение са установени четири лица – двама български граждани и двама гръцки граждани. За обезпечаване на процесуално-следствените действия на мястото са изпратени експерт-криминалисти от Регионална дирекция „Гранична полиция” – Русе. Случаят е поет за разследване от митнически разследващ инспектор при Териториално митническо управление-Русе. Работата по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във