Параграф22 Daily

§22 Новини

Под надзора на СРП се води досъдебно производство за иззетите от подземен гараж в ж.к. „Люлин“ в столицата химически вещества

На 21 април 2016 г.  е започнато досъдебно производство от органите на 09 РУ СДВР,  за престъпление по чл. 354, ал. 1 НК - държане без надлежно разрешение на силно действащо или отровно вещество (което не е наркотично вещество), поставено под разрешителен режим.

Извършено е претърсване на подземния гараж, намиращ се в бл. 033 в ж.к. „Люлин“ в гр. София, както и изземване на откритите химически вещества.  Сред тях са налице и големи количества прекурсори. Към момента процесуално-следствените действия продължават, чрез описването на веществата в съответни протоколи, както и изнасянето им на безопасно място.

Действията се извършват под надзора и участието на експерти от РИОКОС – София, Столичната регионална здравна инспекция, Дирекция „Сигурност“ към Столична община, Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. По изрична препоръка на тези служби, живущите в бл. 033 на ж.к. „Люлин“ са изведени от кооперацията - с оглед максимално гарантиране на тяхната безопасност, а периметърът около мястото на инцидента е обезопасен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във