Параграф22 Daily

§22 Новини

Подвитошки неволи: Симеоново – тротоари в лошо състояние, отпадъци и данъци

Граждани алармират Столичната община за лошо състояние на тротоарите, както и за проблеми със сметосъбирането в столичния кв. "Симеоново" чрез платформата за сигнали HelpBook.info. "Този участък е в това състояние от поне 10 години, откакто живея в този район. Освен всичко друго в този квартал не положен и един метър тротоарна или пътна настилка, за разлика от другите два съседни квартала - "Драгалевци" и "Бояна", посочва столичанинът в сигнала си, отбелязвайки, че високите данъци в този район нямат никакво основание".

Друг сигнал касае сметосъбирането в квартала, в частност - ул. "Момина сълза". "През зимните месеци контейнерите за боклук се изхвърляха 2 пъти седмично, а напоследък, особено през летните дни, се изхвърля само във вторник, т.е. само един път седмично", отбелязва гражданинът, като моли за информация за графика на сметосъбирането.

Подобно е положението със сметоизвозването и в западната част на Драгалевци, където по ул."Лешникова гора" камионите на чистотата минават едва един път седмично. А данъците, които властта събира от живеещите в района, са направо разбойнически.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във