Параграф22 Weekly

§22 Новини

Погват здраво битовата престъпност от понеделник

Поредица мерки за противодействие на битовата престъпност влизат в сила от понеделник, 10 февруари. Целият състав на жандармерията поема охраната на малките населени места. Денонощно полицейско присъствие ще осигури полицията във врачанското село Малорад срещу битовата престъпност. МВР ще работи по всяка жалба от граждани, на всеки отделен случай ще бъде обърнато внимание. В селото ще продължава денонощното полицейско присъствие на два патрулни автомобила, допълнително ще бъдат осигурени и сили от жандармерията.


Ще бъде упражняван непрекъснат денонощен контрол на пунктовете за изкупуване на метали, както и в работата на заложните къщи. Ръководството на ОД МВР - Враца проведе работна среща с областния управител инж. Венцислав Василев и кмета на Община Борован, инж. Десислава Тодорова. Обсъдена бе идеята на ОД МВР - Враца за организация и съвместните действие за монтиране на видеонаблюдение в село Малорад. Кметът на Борован се ангажира да осигури финансовите средства за видеонаблюдение, ОД МВР - Враца ще съдейства с техническа помощ.


Идеята не е да се командироват полицаи в различни части на страната, които да стоят там постоянно. Те ще бъдат командировани периодично, ще свършват каквото е необходимо, и ще се връщат. Планът за битовата престъпност включва поредица от мерки. Това не означава, че жандармерията отива там и не излиза от тези населени места. Жандармерията ще свърши своето, тя има определена цел, която трябва да постигне, и ще я постигне, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във