Параграф22 Daily

§22 Новини

Поискаха постоянен арест за българин, укривал се 8 години от правосъдието

Окръжната прокуратура във Варна внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо С.С. Мъжът е издирван с европейска заповед за арест, издадена от Окръжната прокуратура във Варна. Задържан е бил на територията на Кралство Дания, чиито съдебни власти са разрешили предаването му на българските власти с цел провеждане на разследване на Окръжния следствен отдел по досъдебно производство, водено срещу него и други лица.

59-годишният българин е привлечен задочно като обвиняем за кражба в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, като наказанието за престъплението по член 196а от НК предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.

С.С. се издирва 8 години. Бил е обявен на общодържавно издирване, след което спрямо него е изготвена ЕЗА. Бил е включен в издирване на територията на държавите, подписали Шенгенското споразумение.

За осигуряването му пред Варненския окръжен съд спрямо С.С. е било постановено задържане за срок до 72 часа от влизане на лицето на територията на България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във