Параграф22 Daily

§22 Новини

Пожарникари и спасители от Румъния ще гостуват на колегите си от Свищов

Поредица инициативи организират служителите от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ през седмицата до 14 септември, посветена на пожарната безопасност.

От 10 часа утре, 10 септември, в двора на РСПБЗН-Свищов, пред параклиса „Св. Пророк Илия” пожарникарите и спасителите от местната служба ще посрещнат румънски колеги от Инспектората за извънредни ситуации, окръг Телеорман, гр. Александрия. На тържество по случай професионалния им празник пожарникарите ще бъдат поздравени от представител на ръководството на МВР, кмета на града и от доброволното формирование към Община Свищов. Предстои и награждаване на служители от РСПБЗН-Свищов, водосвет и курбан за здраве на пожарникарите и спасителите. Празникът ще завърши с демонстрации от служители на РСПБЗН с новополучената техника по европейски програми.

В програмата на Седмицата утре ще бъде отбелязана и 50-годишнината на РСПБЗН „ТЕЦ Марица Изток 2“. Районната служба там е създадена през далечната 1965 г. с основна цел опазване живота и здравето на хората, ангажирани със строителството на превърналата се в най-голяма топлоелектрическа централата в България и на Балканския полуостров. Първоначално тя възниква като обектна пожарна служба, в последствие, с промяна през 2000 г. в Закона за МВР, придобива статута на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

На тържеството ще присъства директорът на ГДПБЗНС главен комисар Николай Николов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във