Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицаи от РУП-Раковски откриха канабисови насаждения

При операция, проведена на 5 септември, в гориста местност край с. Момино село, община Раковски, служители на районното управление в града открили 36 растения от рода на канабиса в напреднала фаза на растеж, със средна височина 2,30 метра.

В леха наблизо са намерени още 6, по-ниски растения. Стръковете били отглеждани между храсти и дървета, прикрепени към тях със сезал. Местоположението на насажденията е близо до напоителен канал. При огледа са открити туби и кофи за поливане, мерителни пластмасови кани, ръчна пръскачка с накрайник за пръскане и др. При последвало претърсване в дома на един от обвиняемите в Раковски са намерени още 2 растения, отглеждани в саксия. Тествани с полеви наркотест, те реагирали на марихуана. Последвалите огледи и разпити на свидетели са осъществени под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив.

Срещу двама жители на Раковски - П.И. /31 г./ и Н.Л. /25 г./ е образувано досъдебно производство. Те са привлечени като обвиняеми за отглеждане на растения от рода на конопа – престъпление по чл. 354в ал.1 вр. чл.20 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. П.И. и Н.Л. са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за 72 часа.

Продължава работата по случая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във