Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицаят, обвинен за двойно убийство, подслушван в ареста

Пловдивският полицай Венцеслав Караджов, обвинен в убийството на родителите си, е бил подслушван със СРС в ареста по време на свижданията му със съпругата му. В дома му с "бръмбари" пък са записвани разговорите между жена му и тъщата. В края на януари, когато е насрочено заседание по делото срещу Караджов, ще бъдат изслушани специалните разузнавателни средства, заяви адвокатката на полицая Зоя Тошкова, цитирана от "Plovdiv24".

Според нея в тях няма данни, които да уличават клиента й в извършване на престъплението.  "Караджов не е застрелял майка си Божурка и баща си Цветан. Той даде вече обяснения по време на разследването, ще говори и на процеса, след като бъдат изслушани всички свидетели", посочи адвокат Тошкова и добави, че все още обмисля дали да призове в залата непълнолетния син на Караджов - Алекс, който не е включен от прокуратурата в списъка на свидетелите.

Съпругата на Караджов вече даде показания при старта на делото на 21 ноември. Каля Караджова потвърди, че с възрастните родители на съпруга й са били в конфликт, тъй като те не искали да му прехвърлят къщата на ул. "София" в Пловдив, каквото била предварителната уговорка.

Телата на Божура Караджова (69 г.) и Цветан Караджов (74 г.) бяха открити на 17 май 2016 г. от съседка в двора на къщата на семейството в пловдивския кв. "Христо Смирненски". Двамата бяха застреляни.

Ако бъде признат за виновен Венцеслав Караджов може да получи най-тежкото наказание, предвидено от закона - доживотен затвор без право на замяна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във