Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицията отрече кметът на Стрелча и общинската администрация да са били обект на незаконни полицейски действия

Полицията в Пазарджик изпрати отворено писмо до медиите, в което категорично отхвърля политическите обвинения, че кметът на Стрелча Стойно Чачов и общинската администрация са били обект на незаконни полицейски действия по време на акцията на 12 март. Всички дейности са били под ръководството и наблюдението на прокуратурата, е позицията на регионалната дирекция, сочи БНР.

„Пазарджишката полиция няма практиката да информира предварително медиите за своите предстоящи оперативни  и процесуални действия. По време на проверката в сградата на общинската администрация на 12-ти март медиите бяха информирани от гражданите на Стрелча, поради това се получи този широк медиен и обществен интерес“.

В писмото се казва още, че по време на акцията е създадена такава организация, която да не пречи на административните услуги за гражданите. Не отговаря на истината и твърдението, че над 20 полицаи от „Икономическа полиция“ са били на място там, тъй като щатът на сектора е далеч под тази бройка. Всички действия са продиктувани от граждански сигнал - служител на общината и от задължението на полицията да защитава обществения интерес и правата на гражданите, се казва в писмото.

По случая е образувано досъдебно производство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във