Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицията разкри още две измами на задържания през седмицата мъж от Св. Влас

Полицията разкри още две измами на задържания през седмицата 60-годишен мъж от Св. Влас. Така разкритите до момента измами са общо седем, всички по класическата схема „оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници“. Мъжът е мамил предимно възрастни хора като общата сума, която прибрал е близо 59 973 лв. и златни накити. 29 000 лв. от тях, собственост на 65-годишна бургазлийка и 81-годишен мъж от бургаския комплекс „Зорница”, въвлечени в идентични телефонни измами по класическия механизъм „оказване на съдействие на полицията при задържане на телефонни измамници” на 17 февруари, са намерени и иззети непосредствено след задържането на мъжа. Той е направил пълни самопризнания по случаите, като описал и механизма на извършените от него деяния.

Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава от служители на Областната дирекция на полицията в Бургас. Благодарение съвместните действия на служители от Пето и Четвърто Районни управления – Бургас е установен и задържан взелия парите на измамена по телефона 83-годишна бургазлийка от бл. 6 в к-с "Зорница". Това е криминално проявен и осъждан 58- годишен бургазлия. Той на 19 януари отишъл пред блока и прибрал найлонова торбичка със сумата от 8 500 лв., хвърлена му от пенсионерката през терасата на жилището й. След това занесъл част от парите на място, указано му по телефона в Северна България.

След задържането си с протокол за доброволно предаване върнал сумата от 1 000 лева. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във