Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицията с драконовски мерки за протеста и мача на ЦСКА

На 20 април от 20:00 часа на стадион „Българска Армия” ще се проведе футболна среща-реванш между отборите на ЦСКА и Берое за Купата на България. Служители от Столична дирекция на вътрешните работи предприемат всички необходими мерки за охраната на обществения ред и безопасността на движението в столицата във връзка с предстоящия футболен мач, съобщи пресцентърът на МВР. Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят  за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на столичния град. Засилено полицейско присъствие е предвидено  на спирките на масовия градски транспорт на територията на цялата столица. Пристигащите организирано с автобусни превози от страната привърженици на двата отбора ще бъдат съпровождани от полицейски служители до подсигурените за паркиране места. За феновете на Берое е предвидено да паркират на алеята пред сектор „Б” на стадион Българска Армия”, а тези на ЦСКА - на сектор „Г” на Национален стадион „Васил Левски”.

От столичната полиция са предприети  допълни предохранителни мерки, за  да не бъдат допуснати нарушения на обществения ред по време и на заявен в Столична община митинг - протест на площад „Орлов мост” от привържениците на ЦСКА. Той ще се проведе същия ден в интервала от 17.00 до 18.00 часа.

Полицаите ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. В района на спортното съоръжение, на изградени три последователни контролно- пропускателни пунктове, служителите на реда ще проверят влизащите. Полицаите ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри). Малолетни  ще се допускат на територията на стадиона само след предварително попълнени декларации и с пълнолетен придружител.

В деня на мача служители от отдел „Икономическа полиция” – СДВР имат ангажимент да следят за разпространение и използване на неистински  билети. При констатирането на подобни случаи нарушителите ще бъдат задържани и спрямо тях ще бъдат приложени предвидените в закона мерки. От ръководството на ЦСКА са заявили, че тъй като капацитетът на спортното съоръжение е изчерпан, в деня на срещата билети няма да бъдат продавани.

За да се избегне струпване от СДВР приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона.

Вратите на всички входове ще бъдат отворени в 17:30 часа. От съображения за сигурност, след  19:30 часа те ще бъдат затворени и посетители няма да се допускат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във