Параграф22 Weekly

§22 Новини

Полицията сложи ръка на незаконен арсенал и контрабанда

Множество незаконно притежавани огнестрелни оръжия, боеприпаси, взривни вещества и акцизни стоки без бандерол са иззети в хода на мащабна акция на полицията, съобщиха от МВР. Операцията, проведена под ръководството на окръжната прокуратурата в  Пазарджик, е реализирана на територията на Батак и във велинградското село Кръстава. В нея са участвали служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР - Пазарджик, РУП - Пещера и РУП - Велинград.


Вчера сутринта екипи от криминалисти, разследващи полицаи, полицеиски инспектори и експерти са проверили шест имота в Батак. Техни собственици са жителите на родопския град И.Д./57г./, Т.Н./60г./, И.Д./54г./ и В.Ч./72г./. Иззети са били две нарезни карабини от марките "Маузер" и "Сайга"; една малокалибрена карабина в калибър 22 LR с монтиран оптически прицел и заглушител, две гладкоцевни пушки 12-ти калибър, 696 боеприпаса от различен вид и калибър, както и 5,382 кг взривно вещество - по първоначални данни, динамит.


В постройка, собственост на И.Д. са открити и 27 420 къса с цигари от различни марки, всичките без бандерол. Двама от мъжете имат криминални регистрации: И.Д. - за бракониерство, а Т.Н. - за кражба.


В хода на операцията служители на РУП - Велинград са извършили и претърсване в кафе-аперитив и на хранителен магазин, стопанисвани от В.К./45т./ и Е.Б./42г./, и двамата жители на село Кръстава. Там органите на реда открили общо 38 700 къса с цигари от различни марки, както и 147 литра алкохол - всички стоки без акцизен бандерол.


По всички случаи са образувани бързи полицейски производства. Откритите огнестрелни оръжия, боеприпаси, взривни вещества и акцизни стоки са иззети.


Работата по документиране на извършените престъпления продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във