Параграф22 Daily

§22 Новини

Полицията в Перник стартира внезапни проверки на МПС-та при превоз на агнета преди Великден

Областната дирекция на МВР в Перник е разпоредила с наближаването на Великденските празници да бъдат извършвани внезапни проверки на моторни превозни средства и при установяване на превоз на агнета да бъдат изисквани документи, удостоверяващи законния им произход. Това стана ясно на проведената среща на животновъдите от област Перник с представители на ОД на МВР.

Срещата бе организирана от Областната администрация и Областна дирекция „Земеделие” и на нея присъстваха заместник-областният управител Валентин Димитров, председателят на ОбС- Перник Иво Савов, директорът на ОД на МВР Валентин Бучински, началникът на отдел „Охранителна полиция“ Васил Василев, началниците на Районни полицейски управления и директорът на ОД „Земеделие” Анна Цветкова.

В хода на дискусията животновъдите поставиха въпроса за зачестяващите кражби на агнета с наближаването на Великден. В тази връзка бе обсъдено и предприемането на незабавни адекватни мерки за осигуряването на допълнително полицейско присъствие в районите около животновъдните ферми и стопанства в областта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във