Параграф22 Daily

§22 Новини

Ползването на фалшиви адреси е приоритет за българските бандити

Какво ще направите, ако в един прекрасен ден откриете на оградата на вашия двор или на вратата на вашия апартамент призовка от Районния съд, адресирана до напълно непознато вам физическо лице, което обаче ползва за своите нечисти или дори направо бандитски цели, вашия точен домашен адрес? Как ще реагирате, ако съседите ви почнат да подпитват какви са тези невиждани и нечувани от никого индивиди, за които властта разчита че ще получат призовката си точно на вратата на вашия дом? Защото от съседите не може да се скрие абсолютно нищо. Поне за по-дълго време.

И още, дали в СРС бланките за призовки се водят като документ за служебно ползване или се търкалят навсякъде и всеки може да си сложи от тях в чантата шепа - две празни бланки и след като ги попълни, да си ги лепи където намери за добре.

Ами представете си, че освен призовки, изведнъж научите, че някой е ипотекирал вашия имот без да има надлежни документи за собственост за него и сега ЧСИ го е обявил за публична продан, защото кредиторите на бандита или на бандитите (ОПГ от централен или от махленски мащаб) са взели парите и са духнали с тях за да си ги харчат на воля? Иди се оправяй после с ЧСИ и с арбитражи и съдилища.

Ами представете си, че някой нотариус, обзет от мечти за лесни и бързи печалба при минимум морални задръжки, е изповядал сделка по продажбата на вашия личен имот с подправени документи или направо без документи и тази "сделка" е минала дори през Агенцията по вписванията. И новият собственик идва да се нанася...и иска вие да се изнесете.

Това не са хипотези от обучението на бъдещи юристи. Това са действителни казуси от българското всекидневие. Има, например, имоти в Драгалевци - и не само там, които явно са влезли в базите данни на мафията, чиито входни врати са облепвани периодично от някого с призовки до неизвестни лица от мъжки и от женски пол, които трябвало да се явят в Софийския районен съд по това или онова дело на тази или онази дата. Имената са различни, номерата на делата - също. Но това не пречи на собствениците да се стресират постоянно през 2-3 месеца.

Някой собственици, получили тези хартии, ги мачкат и хвърлят с омерзение в коша, други ги събират и ги носят я в МВР, я в Софийския районен съд, я дори в прокуратурата. Но остава неясен един основен въпрос: кой, с каква цел и защо праща периодично тези призовки? Кой, защо и с каква цел използва чужди адреси за да осъществява незаконните си действия. Защото ако бяха законни, нямаше да има нужда да ползва чужди адреси за своите деяния.

И засега отговор на тези питания няма, а МВР и съдът само вдигат рамене. И в това време потокът от призовки с неизвестен получател на чужд адрес не спира.

Facebook logo
Бъдете с нас и във