Параграф22 Daily

§22 Новини

Потвърдиха ареста на мъж от Оброчище, разследван за грабеж

Росен Росенов от с.Оброчище, община Балчик, обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР Албена за грабеж, извършен в съучастие с друго лице ще остане в ареста, след като днес състав на Апелативен съд Варна потвърди първоначалното му задържане под стража, определено от Добричкия окръжен съд. 27 годишният мъж е разследван затова, че на 3 септември тази година в с.Оброчище, в съучастие със Светослав Гогов ограбили GSM-а свой съселянин, като употребили сила.

Гогов е задържан под стража с определение на Окръжен съд Добрич още на 6 септември, а Росен е привлечен като обвиняем за грабежа едва на 18-ти този месец. Въпреки, че защитата на Росенов днес твърди, че той не е участвал в побоя над пострадалия, Варненският апелативен съд се съобрази със събраните в хода на разследването доказателства и потвърди определената му най-тежка мярка за процесуална принуда. Свидетелските показания на пострадалия от грабежа мъж, както и тези на купувача на откраднатия телефон обосновават предположението, че Росен е съпричастен към престъплението, за което се разследва. Както характера на престъпното деяние, така и тежестта на санкцията, предвидена от закона (от 3 до 10 години затвор) водят съда до извода, че ако е с по-лека мярка за неотклонение Росенов може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Нещо повече. Обвиняемият има висящо досъдебно производство за идентично престъпление, отново в РУ МВР Албена, за което прокуратурата твърди, че има внесен обвинителен акт в Добричкия окръжен съд.

Определението на Апелативен съд Варна, с което е потвърдена мярката за неотклонение „задържане под стража” за Росен Росенов от с.Оброчище, разследван за грабеж, извършен в съучастие с друго лице не подлежи на обжалване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във