Параграф22 Daily

§22 Новини

Потвърдиха ареста на разследван за притежание на амфетамини и наркоразпространение

Танер Тахир от Добрич, привлечен като обвиняем за притежание на амфетафини, предназначени за разпространение ще остане в ареста. Днес Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Добрич за първоначалното му задържане под стража. Пресслужбата на съда припомня, че Танер влезе в ареста миналата седмица, след като беше привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ МВР в Добрич.

От дома на 30 годишния мъж е иззели кафяво прахообразно вещество, за което той сам обяснил на полицаите, че е амфетамини. Органите на реда открили електронни везни, повече от 2000 лева и мобилни телефони. Свидетели, сред които и жената, с която живее в дома на родителите си разказали, че от дълго време и редовно се снабдявали с дрога от Тахир. Преценката на тези доказателства обосновават предположението, че обвиняемият е автор на престъплението, за което се разследва. Нещо повече. Младият мъж вече е осъждан 2 пъти и то за притежание на наркотици.

„В условията на изпитателния срок на втората му условна присъда той отново е възстановил престъпните си навици”, отбеляза съдът в днешното определение. Това обстоятелство води и втората съдебна инстанция до извода, че ако е на свобода Танер може да извърши друго престъпление или да се укрие от наказателно преследване. Определението на Апелативния съд във Варна, с което се потвърждава първоначалния арест на Танер Тахир, привлечен като обвиняем за притежание на амфетафини, предназначени за разпространение не подлежи на обжалване.  

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във