Параграф22 Daily

§22 Новини

Предадоха на съд жена за извършена измама

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу жена за извършена измама. Обвинението срещу А.Т. е за това, че в периода от началото на 2018 г. до 18.05.2018 г. в село Ресен, общ. Велико Търново и гр. Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила заблуждение у Е. Т., че следва да изпраща средства, необходими за заплащане на такси и разноски по водене на гражданско дело в Районен съд гр. Русе за признаване собствеността и последваща продажба на 117 дка наследствени земи в землището на общ. Две могили, когато имотите са собственост на други лица, като с това й причинила имотна вреда в общ размер на 6441 лева, като случаят е немаловажен и измамата извършила повторно - престъпление по чл. 210, вр. чл. 209, вр. чл. 28, вр. чл. 26 от НК.

Обвиняемата се занимава с посредничество при покупко-продажби на земеделски земи, като за периода 2000 г. -2007 г  е осъждана пет пъти за извършени измами при сделки със земеделски земи.

В края на 2017 г. с посредничество на обвиняемата била финализирана сделка за покупко-продажба на нива 25 дка, след която наследниците затвърдили доверие си към А.Т., че е веща в наследническите отношения и посредничеството при продажба на земя.  Докато подготвяла сделката, обвиняемата се запознала с всички документи относно наследническите им дялове, притежаваните земи и делби. Със завиден усет преценила наследниците, убеждението им, че наследодателят им бил много имотен човек, липсата на представа за процедурите във връзка със собствеността и продажбата на недвижими имоти, отношенията между тях и възможността да ги убеди с представяне на неверни факти – че притежават по наследство още 117 дка земеделски земи, за да ги мотивира да й изпращат пари за разноски по водене на дело за признаването им за собственици и продажбата им. От всички петнадесет наследници избрала трима, между които била пострадалата Е.Т. Вярвайки на обвиняемата, Е.Т. започнала да и изпраща пари, искани във връзка с  действията по придобиване на наследствената земя, докато накрая пострадалата не се усъмнила, че е измамена и се свързала с адвокат.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във