Параграф22 Daily

§22 Новини

Предадоха на съд мъж, представил неверни документи с цел да получи средства от ДФ „ Земеделие“

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 42- годишен мъж, представил неверни документи, с  цел  да получи средства от ДФ „ Земедели“  - престъпление по чл.248а, ал.5, вр. с ал.2, вр. с ал.1 от НК.

Обвинението срещу Детелин Д., е за това , че на  11 септември 2012г. в гр.Плевен пред ОД на ДФ „Земеделие“ гр.Плевен, като кандидат за подпомагане по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери“ по „Програма за развитие на селските райони“ за периода 2007-2013г., представил неверни сведения в Заявление за подпомагане, чрез приложен към заявлението неистински официален документ – Удостоверение за наличието или липсата на задължения на основание от  НАП- Велико Търново, офис Плевен, в което било вписано, че няма изискуеми публични задължения към държавата въпреки наличието на такива., /осигурителни задължения за държавно обществено осигуряване, универсален пенсионен фонд и здравни осигуровки за периода и наказателни постановления - общо за 2648,60лв/,   за да получи средства в размер на 24 446 лв.  за първо плащане от Европейски земеделски фонд по „Програма за развитие на селските райони“ за периода 2007г.-2013г., като на 10 декември 2012г. получил тези средства.

На 23 април 2012г.обвиняемият се регистрирал като земеделски производител., като възнамерявал  да се занимава с отглеждане на зеленчуци, а впоследствие да закупи пчелни семейства и да създаде пчелин. За целта се  нуждаел от средства и решил да кандидатства за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка „Създаване на стопанства на млади фермери по програмите за развитие  на селски райони“ за периода 2007-2013г.

Съгласно изисквания, един от  задължителните за кандидатстване  документи, било удостоверение за наличие или липса на изискуеми публични задължения към държавата.          Обвиняемият знаел, че има такива  задължения - осигурителни задължения за държавно обществено осигуряване, универсален пенсионен фонд и здравни осигуровки за различни периоди и наказателни постановления общо за  2648,60лв. За да отговаря на изисквания Детелин се снабдил с неистински официален документ – Удостоверение, в което било вписано, че „няма задължения“.

На 11 септември 2012г. обвиняемият се явил в ОД на ДФ „Земеделие“ подал  Заявление за подпомагане по мярка 112 – „създаване на стопанства на млади фермери“, като  представил и необходимите документи, сред които и  неистинско удостоверение. Бил сключен договор  за отпускане на финансова помощ в размер на 48 892 лв., като  първото плащане било извършено на 10 декември  2012 г.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Плевен.

Четете още

Параграф22 Daily

Трета осъдителна присъда срещу частен съдебен изпълнител за престъпления по служба, от които са настъпили значителни вредни последици

С третата присъда за престъпление по служба, произнесена вчера от Варненския окръжен съд, от което са настъпили значителни вредни последици, извършено от Мавров като... Още »
Параграф22 Daily

Осъдиха Пламен Панталеев за данъчно престъпление и му конфискуваха 101 леки автомобила

Присъдата е потвърдена от Върховния касационен съд и е влязла в сила. Автомобилите са обявени за международно издирване, тъй като по-голямата част от тях се управляват... Още »
Параграф22 Daily

Осъдителна присъда срещу действащ адвокат за измама и за обсебване на парична сума

С присъдата й е определено наказание – шест месеца лишаване от свобода условно, което на основание чл.66 ал.1 от Наказателния кодекс е отложено с изпитателен срок от... Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във