Параграф22 Daily

§22 Новини

Председателят на ВКС покани министъра на правосъдието да присъства на случайно разпределение на дела във ВКС

По повод на изказване, направено на 24.06.2019 г. от министъра на правосъдието по време на дебат в Министерството на правосъдието, председателят на Върховния касационен съд (ВКС) отправи покана към министъра да присъства на случайно разпределение на дела в съда.

В писмото, изпратено на 25.06.2019 г., председателят на ВКС пише:

„На 24.06.2019 г. в Министерството на правосъдието се проведе дебат на междуведомствената работна група за разследванията срещу „тримата големи“ (както е озаглавен в страницата в интернет на министерството). По повод на изразените от Вас опасения по време на форума, че председателят на Върховния касационен съд може да влияе при случайното разпределение на делата в съда, тъй като той извършвал това действие, Ви каня в удобно за Вас време в Съдебната палата в гр. София да присъствате на целия процес по случайно разпределение на дело във ВКС.

Припомням Ви, че многократно по искане на страна или медии случайното разпределение на дела във ВКС се е извършвало публично и процесът е отразяван включително с телевизионни репортажи и със снимки. Например така бе извършено разпределението на делата срещу Цветан Цветанов, делото за регистрацията на Политическа партия ДОСТ, делото „Килърите“, делото срещу Румен Рашев и Елена Абаджиева и много други.“

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във