Параграф22 Daily

§22 Новини

Предстои оглед на незаконните къщи във Войводиново

„Очаквам бърза и справедлива присъда за извършителите на побоя над 33-годишния мъж във Войводиново, който е с тежка телесна повреда“ – заяви в интервю за Радио Пловдив кметът на община „Марица“ Димитър Иванов. Той съобщи, че и днес около ромската махала в селото има полицейско присъствие. Разследващи преглеждат камери, заснели побоя.

Още днес започва и проверка за законността на постройките и за незаконно пребиваващи в махалата личности. Като число за незаконни сгради кметът Иванов назова 30-40. Около 200 са ромите с регистрация в махалата, но в нея живеят много повече. Предстои тяхното установяване – заяви Иванов.

Незаконните постройки ще бъдат премахнати, но преди това ще потърсим съдействие от Социално подпомагане за настаняване на бездомните роми, ако те нямат други жилища – поясни кметът на „Марица“.

Припомняме, че снощи около 300 души излязоха на протест, като жандармерията предотврати саморазправа на жителите с роми от махалата.

До масовото недоволство се стигна, след като двама роми пребиха военния Вальо Димов посред бял ден в неделя. Нападателите са задържани, а пострадалият е в болница, като му предстоят множество операции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във