Параграф22 Daily

§22 Новини

Президентската институция подкрепя всяко усилие за прозрачност

Администрацията на президента се включи в инициативата Европейски дни на наследството и за поредна година отвори врати за граждани, а първите гости бяха деца. За поредна година президентската институция отвори врати за граждани по случай Европейските дни на наследството. Хората могат да разгледат сградата на администрацията на държавния глава до 16:00 часа.

Администрацията на президента се включи в инициативата Европейски дни на наследството и за поредна година отвори врати за граждани. Държавният глава Румен Радев прие лично първите гости в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. "Президентската институция от години подкрепя тази инициатива и всяко усилие за прозрачност и достъп на гражданите до работата на институциите", каза Радев. "В Гербовата зала посрещаме държавни глави, делегации и гости от най-високо ниво. Радвам се днес, защото най-високото ниво сте вие - българските граждани", каза президентът пред гостите си.

А най-малките бяха и най-нетърпеливи да седнат на стола на държания глава. "Ролята на президента е да помага на държавата", категорично бе едно от децата, които посетиха президентството.

Facebook logo
Бъдете с нас и във