Параграф22 Daily

§22 Новини

Приключи планираното учение за действия в кризисна ситуация

Приключи планираното учение за действия в кризисна ситуация, организирано на територията на столицата. В него участваха подразделения на МВР и МО, представители на държавни институции и Столична община. Целта на тренировъчните действия бе оценка на възможностите за реакция, нивото на координация и обмен на информация, съгласно Националния план за противодействие на тероризма. В рамките на учението се разиграваше сценарий на кризисна ситуация в реални условия на територията на НДК и на метростанция „Константин Величков“.

Заради тренировъчните действия районът на метростанция „Константин Величков“ бе отцепен от полицейските сили.  На „терен“ действаха полицейски, пожарни, медицински екипи, военнослужещи и представители на други държавни структури, включени в провеждането на учението. Целта на занятието бе оценка на възможностите за реакция, координацията между отделните институции  и обмена на информация в реално време.

МВР благодари на гражданите за проявеното разбиране за евентуално създадените им неудобства по време на провеждането на тренировъчните действия  Предприети са всички необходими мерки за опазването на реда и нормалното функциониране на инфраструктурата на територията на София.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във