Параграф22 Daily

§22 Новини

Приключи XVI Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

Приключи XVI Национално ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Тази година домакин на ученическата надпревара бе Стара Загора. Шестнадесетото издание на състезанието премина в дух приятелство и феърпелей. Всички 112 деца от цялата страна демонстрираха знания и умения за преодоляване на различни природни и причинени от човека бедствия и сложни ситуации.

Гости на финалното състезание бяха Гергана Микова, областен управител на област Стара Загора, ст. комисар Ал. Джартов, директор на Дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност“ в ГДПБЗН, комисар Стоян Колев, директор на РДПБЗН- Стара Загора, д-р Стефка Абаджиева, директор на БЧК – Стара Загора и Татяна Димитрова, началник на РУО-Стара Загора към Министерството на образованието и науката.

При изключително напрегната конкуренция златните медали заслужено спечели представителният отбор на област Бургас. Сребърното второ място, само на точка и половина от победителите, беше спечелено от учениците на област Кърджали. Трети на стълбичката се качиха децата от област Ямбол.

Всички участници в надпреварата получиха сертификати за участие, а победителите - и предметни награди, осигурени от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Националния дворец на децата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във