Параграф22 Daily

§22 Новини

Привикаха и Левски в НАП. "Данъци не отменяме", сочи Борисов

Премиерът на България Бойко Борисов обяви, че данъци няма да бъдат опрощавани. Той визира българските футболни клубове. Бойко Борисов коментира, че днес в НАП са били привиквани представители и на други тимове, различни от ЦСКА, които са просрочили задълженията си. Един от тези отбори е Левски.

„Днес данъчните са извикали Левски, и Славия, чакайте, за Славия не съм сигурен, но тези, които са просрочили плащания, по същия начин, както и на тях. Днес са извикани, преди да ме питате. Всеки ще си плаща данъците, никой не може да ги отмени“, каза още премиерът. „Сега с министър Кралев и Горанов мислим къде в спортната база, където особено е държавна, общинска, да подпомогнем с осветление, с терени като база. Каквото може държавата, ще помогне“, каза премиерът, цитиран от БТА.

На въпрос, вярно ли е, че Гриша Ганчев се е срещал с финансовия министър и му е обещал, че ще погаси дълговете на ЦСКА, Бойко Борисов отговори: „Финансовият министър е достъпен, всеки, който поиска може да се среща с нас. Както виждате и спортистите тук прекрасно знаят, че сме отворени да им помагаме, но има правила, които трябва да се спазват.“

Запитан и дали скоро ще има наказани за черно тото, Бойко Борисов прехвърли топката на съдебната система, като обяви, че тя не е към министерски съвет.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във