Параграф22 Daily

§22 Новини

Привлякоха като обвиняем мъж за държане на 4530 кутии с цигари без акцизен бандерол за 33 975 лева

Районна прокуратура-Казанлък привлече като обвиняем Г. Г., на 43 г., за това, че на 2 август 2018г., в гр.К., обл. Стара Загора,  в условията на продължавано престъпление, на два пъти - в лек автомобил, марка „Фолксваген“ и в дворно място и в лек автомобил, марка „Пежо“ е държал акцизни стоки без бандерол: 4530 броя кутии с цигари от различни марки, всичко на обща стойност 33 975 лева, когато такъв се  изисква по закон -  Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия  и Закона за акцизите и данъчните складове,  като деянието е извършено повторно – престъпление по чл.234, ал.2, т.1 вр. чл. 234, ал.1, предл.2 вр. чл. 28, ал.1 вр. чл. 26, ал.1  от Наказателния кодекс. На 3 август 2018 г. съдът определи на обвиняемия мярка за неотклонение „Домашен арест“.

До момента е установено, че на 2 август 2018 г. Г.Г. управлявал лек автомобил в гр. К. При извършено претърсване на лекия автомобил, в багажното отделение, били открити и иззети 3000 броя кутии с цигари без акцизен бандерол. Друг лек автомобил, марка „Пежо“, собственост на обвиняемия, бил паркиран в дворно място на къща обитавана от него. От този автомобил били иззети 1530 броя кутии с цигари без бандерол.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, на обвиняемия, извършени са две претърсвания и са иззети веществени доказателства, изготвена е оценителна експертиза и са събрани и др. писмени доказателства.

Обвиняемият Г.Г. е осъждан по 2 присъди, за кражба и за същото по вид престъпление – незаконно държане на акцизни стоки. Настоящото престъпление е извършено при условията на рецидив – повторност по см. на чл. 28 ал.1 от НК и е в изпитателният срок на предходно осъждане. За престъплението, в които е обвинен се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2 до 8 години и „лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност“.

От началото на 2018 г. Районна прокуратура  Казанлък е ръководила разследването по 15 досъдебни производства по чл.234 от Наказателния кодекс, от тях 13 дела са новообразувани. 8 досъдебни производства са внесени за разглеждане в съда срещу 9 лица.

Влезлите в сила присъди са осем.

Facebook logo
Бъдете с нас и във