Параграф22 Daily

§22 Новини

Продават 14 дка. имот на Хлебозавода за складова база

Общинското дружество "Бургаски пазари" продава 14 дка. имот на Хлебозавода в Промишлена зона-север. Продажбата е възможна след сливане на двете дружества, което бе одобрено от Общинския съвет. Предложението се гледа от постоянните комисии към Общински съвет-Бургас, сочи БНР.

Към имота има инвестиционно намерение от пловдивска фирма за изграждане на складова база. Според заданието размерът на инвестицията е минимум 2 млн. лева като ще се разкрият 60 нови работни места. Към момента имотът е празен и неизползваем, посочи Ивелина Стратева директор дирекция "Икономика и стопански дейности" в Община Бургас."Теренът е празен и за него дълго време се е търсел наемател. Той е неизползваем и има нужда от отводняване. Не е част от производствената база на "Хляб и хлебни изделия", уточни още Стратева.

Началната тържна цена е 922 200лв. без ДДС като според общинска администрация цената е пазарна, но според съветника Живко Табаков тя трябва да се завиши."Имотът е голям, а ние го даваме за складова база. Мисля че трябва да търсим по-добра сделка. 60 работни места наистина са от значение за града ни, но ако има инвеститорски интерес за производство със сигурност ще се създадат повече от 60 работни места", каза Табаков.

Според Табаков трябва да се гледа в дългосрочен плана и да се изчака по-добър инвеститор.

Преди да бъде гласувано на сесия предложението за продажба, което идва от "Бургаски пазари" ще се гледа от почти всички постоянни комисии

Facebook logo
Бъдете с нас и във