Параграф22 Daily

§22 Новини

Проф. Красимир Калинов: У нас изборите не са честни и не са добре организирани

Утре изтича срокът да внасяне на предложения преди окончателното гласуване на Изборния кодекс. Проф. Красимир Калинов, преподавател в Нов български университет и бивш член на ЦИК, коментира в "12+3", че "тези промени са опит да се заблуди обществото, че нещо се прави. Тези промени са толкова невзрачни и фактически нищо не променят".

Проф. Калинов смята, че "има тотално объркване на понятията. Промяна на технологията не променя изборната система. У нас изборите не са честни и не са добре организирани". "Не може на престъпника да дадеш право да пише законите, по които да бъде наказван. Ние даваме право на хора, заинтересовани от кодекса, да го пишат. Депутатите пишат кодекса, по който ние ги избираме, отбеляза проф. Калинов.

"Решението е промяна на Конституцията и всенароден референдум. Нашите депутати изобщо не се вслушват в това, което казват експертите. Абсолютно никакви промени не могат да подобрят ситуацията, подчерта проф. Красимир Калинов.  "Изборният кодекс определя технологията, а според мен е сбъркана системата", допълни проф. Калинов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във