Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата да "изрови" случая край Своге, призова адвокатът на шофьора

Съдът остави "под домашен арест" шофьора на катастрофиралия край Своге автобус - Григор Григоров. Основният мотив на магистратите беше здравословното му състояние. Той е единственият обвинен за трагедията. Адвокат Христо Ботев, защитник на Григор Григоров, каза в ефира на "България сутрин", че прокуратурата трябва да "изрови" случая до дъно, за да стане ясно дали само грешка на водача е причината за инцидента. "Вече ще може да се каже дали в този пътен участък това щеше да се случи и без да има грешка или щеше да се случи единствено и само заради грешката, или има комбинация от фактори", коментира защитникът пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Адвокат Ботев обаче не вярва това да се случи и каза, че трябва целият случай да се води в едно дело, защото иначе отговорността ще се размие. Той разказа, че Григор Григоров е в тежко психическо състояние, но опроверга да е правил опит за самоубийство. Адвокатът беше категоричен, че на водачът е повдигнато обвинение не по правилен начин. "В неделя вечерта са нахлули в ИСУЛ разследващи със служебен защитник и така му е повдигнато обвинение. По принцип е съвсем друга практиката, но явно трябва да някой виновен поне за начало", обясни Христо Ботев.

Адвокатът добави също, че се е изненадал дори, че прокуратурата е поискала само домашен арест, а не се е "изсилила" да иска постоянно задържане. Ботев обаче беше категоричен, че ще обжалват това решение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във