Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата и комисия започнаха преглед на документацията на ОбС - Петрич

Тази сутрин прокурор и комисия от общината влязоха в кабинета на председателя на ОбС в Петрич Благой Калъпсъзов. Мярката е била предприета след жалба до прокуратурата, внесена от ОбС шефа за съмнения, че има липсващи документи от ОбС, пише Струма".

Миналият петък Калъпсъзов направи опит да влезе в стая №302, неговия кабинет, и залата за заседания на комисии на общинския съвет, но вратата се оказа заключена от секретаря на общината Туфчо Сандъкчиев. Сандъкчиев направил това, за да настани в стаята общинската избирателна комисия, докато текат местните избори.

Сандъкчиев и Калъпсъзов се срещнаха пред заключената врата всеки с аргументите си, но не се разбраха. Не ги помири и пристигналата на място полиция, затова днес прокуратурата се намесва в спора.

Ще бъде прегледана документацията за години назад.

Преди това стана ясно, че ще бъде свикано извънредно заседание на общинския съвет в Петрич, уточни председателят му Благой Калъпсъзов. Съветът трябва да реши, кой временно ще заеме длъжността кмет на Община Петрич и кметове на села, които временно ще изпълняват тази длъжност, докато титулярните са в предизборна кампания.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във