Параграф22 Daily

§22 Новини

Прокуратурата в Царево изнемогва заради бежанците

Прокурори от страната да бъдат командировани в Районната прокуратура в Царево заради извънредната ситуация с бежанците. Затова настояват в писмо до главния прокурор Сотир Цацаровпредставителите на държавното обвинение в граничната черноморска община. 45 каналджии, превозвачи и имигранти са осъдени само за 1 месец, сочат данните на районната прокуратура в Царево, цитирани от Радио-Бургас.

Изправени сме пред обективна невъзможност да се справим с едномесечния срок за разследване. Това са написали още в искането до главния прокурор Сотир Цацаров от Районната прокуратура в Царево.

Образуваните дела само за каналджийство и нелегален превоз на бежанци през последния месец са 21, уточни прокурор Кънчо Крумов. Всеки ден сме на работа, почти денонощно. Бежанският поток изцяло е насочен в югоизточната част на страната. Много бежанци, много каналджии. Просто сме на ръба на силите си в момента. До август тази година ние сме нямали проблеми с каналджии и бежанци. Двама  души работим в районна прокуратура Царево в момента. Това е крайно недостатъчно.

Повечето каналджии са от Хасково, Харманли и Бургас. Сред тях обаче има и един сирийски гражданин.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във